vrijdag 11 maart 2016

diy ROOS & AMANDEL GEZICHT PEELING

Ik denk dat een goede (huid)verzorging en gezond leven met elkaar zijn verbonden. Eet je natuurlijk, onbewerkt en biologisch eten, dan wil je natuurlijk ook geen nare stofjes van je cosmetica op je huid smeren. Deze komen uiteindelijk terecht in jouw lichaam, waar of je lever extra hard moet werken om deze toxines te verwerken of de toxines zich afzetten in het weefsel van je lichaam.

Een bekende uitspraak is dat echte schoonheid van binnen komt. Dus als je goede voeding eet en 'puur natuur' smeert, weerspiegelt jouw huid je gezondheid met de welbekende en o zo gewilde 'glow'. Tijd om jouw beauty ritueel te detoxen!


 
Na een week werken is het weekend en dus tijd voor jezelf. Maak deze heerlijke Roos & Amandel peeling voor een luxe gezicht behandeling thuis in je eigen badkamer. De gezicht peeling is 100% natuurlijk en zelfs eetbaar! Dat sluit helemaal aan bij de bekende uitspraak in natuurlijke cosmetica wereld. "If you can't eat it don't put it on your skin". Wat betekend dat je al een grote schoonmaak in je kast kan houden , want veel bedrijven houden hier zeker geen rekening mee. Ze gebruiken misschien wel effectieve bestanddelen in hun producten maar ten kosten van wat, "a healty skin is a happy good looking skin" dus hou het maar met wat de natuur ons gegeven heeft.


Ingrediënten

 - 4 eetlepels amandel meel
 - 2 eetlepels havermout
 - 1 1/2 eetlepel kokosolie
 - 2 theelepels gedroogde lavendel of rozen blaadjes
 - 2 theelepels rozenwater



Easy gebruiksaanwijzing

Gebruik een koffie, noten/zaden molen of keukenmachine om de havermout en rozen blaadjes fijn te malen( dit worden onze scrub deeltjes in de peeling). Doe vervolgens alle ingrediënten in een kom en meng alles tot een 'sticky deeg'. Vind of koop een mooi (transparant) potje, bakje of iets anders en vul deze met jouw homemade gezicht peeling. Geef je de Roos & Amandel peeling kado? Doe er een lief handgeschreven recept bij. Maak een mooi label en maak het met een stukje touw vast aan je 'zelf gemaakt' kadootje.( wie wilt dit nu niet ?
)


Hoe de peeling gebruiken?

Reinig als gewoonlijk eerst met een reinigings melk, schuim of crème ( wat je normaal gebruikt) en lotion.Op een vochtige huid scrub je de huid met lichte ronddraaiende bewegingen met extra aandacht op de plaatsen waar de huid dikker is of waar verstopte poriën zijn vb. neus, kin, voorhoofd. Spoel daarna af met water , zorg dat al de peeling verwijderd is voor je verder doet met je verzorging. En klaar , herhaal dit ongeveer zo een 3 keer in de week voor het beste resultaat . Wanneer je een meer gevoelige huid hebt kan je dit best minder doen in begin en bij een dikkere huid kan je dit best ook wel meer doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten