zondag 28 februari 2016

Wat te doen tegen vet en futloos haar

 Gezond en stralend haar vanaf vandaag



Ziet je haar er droog en futloos uit , je wast en verzorgt het elke dag maar ziet geen verbetering. Je hebt vet haar waar je niet van afgeraakt, je krijgt je haar maar niet goed ? Dan heb ik misschien wel de verlossende tip!

We verzorgen, stylen en gebruiken tegenwoordig heel wat producten om het haar in het gewenste model te laten vallen. Helaas maken die producten het haar wel steeds zwaarder zodat het haar uiteindelijk niet meer in model valt en het er op den duur zelfs onverklaarbaar vet en futloos uit gaat zien.

Wat zijn de  grootste oorzaken van dof en futloos haar?
De meeste haarverzorgingsproducten maken je haar niet mooier maar juist droger en bros, en ook je voedingspatroon is van grote invloed op de gezondheid van je haar. Ontdek in deze blog wat je kunt doen om weer mooi, vol en glanzend haar te krijgen en welke superfoods de gezondheid van je haar ondersteunen.

Zonder dat we het zelf beseffen zijn de meeste mensen dag in dag uit bezig hun haar te beschadigen. Het begint meteen al als je ‘s ochtends onder de douche springt en je haar wast met een shampoo en conditioner die allerlei schadelijke chemische bestanddelen bevatten die het haar en de hoofdhuid uitdrogen. De volgende veel voorkomende ingrediënten van shampoos en conditioners zijn het meest schadelijk voor je haar:
  • Sodium laurylsulfaat
  • Ammonium laurylsulfaat
  • Ammoniumlauretsulfaat
  • Ammoniumxyleensulfonaat
  • TEA laurylsulfaat
  • Zwavel (in anti-roos shampoos)
  • Selenium sulfiet (in anti-roos shampoos)
Afbeeldingsresultaat voor shampoo slecht
Vervolgens ga je het haar föhnen, waardoor je het haar nog verder beschadigt. Ook omgevingsfactoren zoals een te droge lucht die vaak in de winter ontstaat als de verwarming aanstaat, airconditioning, chloorhoudend zwemwater en overmatige blootstelling aan de zon kunnen het haar bros en droog maken.

Behalve haarverzorgingsproducten en omgevingsfactoren spelen kunnen ook andere aspecten van invloed zijn op de gezondheid van je haar, waaronder genetische factoren, hormonen, medicijnen en auto-immuunziekten.

Wat kan je hier nu aan doen ?
zeer simpel: wij hebben al die producten niet nodig, we over behandelen ons haar. De oplossing hiervoor is om je haar te detoxen. En daarmee wil ik niet zeggen dat je een speciaal detox product moet gaan kopen die je haar beter reinigt! Nee in tegendeel, stap of van al die producten schakel terug naar het natuurlijk proces van je haar. Want dat vet in ons haar dat we zo haten is de beste verzorging voor ons haar : een natuurlijk product waar we geen geld aan moeten spenderen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten