zaterdag 27 februari 2016

diy beauty: oogmake-up remover

 

DIY oogmake-up remover

Niet altijd zo zeker van de veiligheid van beauty producten of gewoon op zoek naar een manier om geld te besparen op beauty producten , dan kan ik je alvast een recept geven voor mijn diy Eye make-up remover .Deze snelle diy oogmake up remover is ook geschikt voor waterproof make up en voor gevoelige ogen en contactlens dragers.  
En je hebt maar 2 ingrediënten nodig.
Verwijdert je oogmake up snel en grondig en verzorgt tegelijkertijd de gevoelige huid rond je ogen en je winpers ( die hebben nu eenmaal ook verzorging nodig).

Een 2 -fase oogmake remover bestaat zoals het woord al zegt uit 2 fases namelijk een waterdeel en een olie deel. Door het schudden van de fles voor je deze gaat gebruiken vermengen de water en olie zich en kan je de remover gebruiken. Water en olie mengen niet dus na gebruik zal de olie weer op het water gaan drijven.


Wat heb je nodig?

Voor het olie deel heb je natuurlijk olie nodig bijv. olijfolie of zoete amandelolie. Een olie hoeft niet duur te zijn of moet je niet in speciale winkels gaan beginnen zoeken , kijk uit in de supermarkt naar pure olie (oliën waar geen extra's zijn aan toegevoegd die tot irritaties kunnen leiden) een mooi voorbeeld is druivenpit olie een zeer goede olie en is in de winkel te vinden onder fondue olie .Amandel olie is iets duurder maar geeft minder kans op irritaties of overgevoeligheid.

Voor het waterdeel kan je een bloesemwater (hydrolaat) gebruiken zoals rozenwater, oranjebloesem, lavendel of toverhazelaarwater (hamameliswater). Het werkt verzorgend en geeft je oogmake-up remover meteen een lekkere natuurlijke geur. Je kan natuurlijk ook een combinatie van verschillende hydrolaten (bloemenwater) maken.

Werkwijze:

Neem een doorzichtige fles of zeepdispenser (dit laatste is het meest hygienisch en voorkomt dat er bacteriën in je diy oogmake up remover komen. Zowel de Hema als Ikea verkopen mooie doorzichtige zeepdispensers).  Doorzichtig omdat je dan kan zien of je olie en water goed gemengd zijn voor je het gaat gebruiken.

Vul deze voor de helft met de olie (het beste kan je hiervoor een trechter gebruiken) en dan aanvullen met het rozenwater of hydrolaat naar keuze.
En klaar is je oogmake up remover.
Voor je de oogmake up remover gaat gebruiken moet je het flesje even goed schudden zodat de olie en hydrolaat zich goed vermengen, de remover krijgt dan een melkachtige kleur.
Dan doe je een beetje op een wattenschijfje doen en kan je je ogen schoonmaken.
Je oogmake-up remover blijft wel 3 maanden goed als je ingrediënten ook zo lang houdbaar zijn (dus even op de verpakking kijken voor je begint)

Afbeeldingsresultaat voor diy oogreiniger
.

                                                

Geen opmerkingen:

Een reactie posten