zondag 28 februari 2016

Haar detox plan

haar detox




wat houd het juist in ?
je kan dit op 2 manieren doen, de meest drastische en eentje die ik al meer als 2 jaar gebruik en meest haalbare. Manier 1: Je haren niet meer met shampoo wassen en alleen maar met lauw water, je haren laten detoxen ‘als het ware’ en even door de zure appel heen bijten. Manier 2: Je wast je haar steeds minder en rekt het totdat je 1 of 2 weken lang kan zonder je haren te wassen met shampoo, of je rekt het haren wassen en wast je haar na een lange tijd met shampoo.

Ja, het kan dus beide. Wél je haar wassen met shampoo maar dit zo kunnen rekken dat je uiteindelijk nog maar één keer in de twee weken je haar hoeft te wassen.  Of: de water only methode is een methode waarbij je je haar wast met alleen warm water. Geen baking soda of andere middelen, écht alleen warm of lauw water. Het kan hierbij even wat tijd vergeven voordat je door de ongemakkelijke periode heen bent dat je haar nog vet is en veel talg aanmaakt. Maar: dat word steeds minder en hoe langer je dit volhoudt, hoe mooier je haar word.

Waarom voor deze methode kiezen ?
Shampoo kan wondjes geven, schilfers, roos en jeukerige hoofdhuid geven. Dit is een reden waarom mensen stoppen met het gebruik van shampoo en dus overgaan op het wassen met lauw water. In principe is het waar. Je lichaam en haar hebben geen shampoo nodig want het is voorzien van een zelfreinigend systeem wat zichzelf goed schoon houd (met behulp van water). Door het gebruik van shampoos geef je dat systeem geen enkele schijn van kans doordat je alle natuurlijke oliën er meteen weer vanaf wast.

Enkele tips vooraf

Wat tips voor je deze grote stap neemt , begin bij 2de methode waarbij je je shampoo sessie uitstelt tot zo lang je kan .

the easy way : methode 2

– Je wast je haar met shampoo op dag 1, en rekt het proces zo lang mogelijk
– Bij de dag dat je haar vet word gebruik je droogshampoo of talkpoeder ( zie haarverzorging tips)
– Niet veel aan je haar zitten lady's ( zeker die met een frou)
– Eventueel je haargrens wassen met water als het erg vet is
– Blijven strooien met die talkpoeder, en uitborstellen

Ik zweer bij deze methode en doe dit nu al een lange tijd , soms zitten er meer dagen tussen en op andere dagen (vooral tijdens de feestdagen) was ik het wat vaker. Maar ik kwam van ver , ik waste mijn haar bijna elke dag soms 2 maal tijdens mijn pubertijd . Dat werd dan ongeveer drie keer per week, en nu nog maar één keer in de vijf dagen. Je moet door de zure appel heen bijten, voordat je haar meer volume heeft en goed zit en zichzelf gaat reinigen. In het begin had ik het lastig om met een vette coup rond te lopen  daarom is het aan te raden de vettigste dagen te plannen op dagen waar je niet veel weg moet.
Ik merk zelf dat het echt wennen is, maar dat het uiteindelijk ook gangbaar is. Het went dus echt, en je haar went er ook aan.

the "water only" methode 

Caucasian man enjoying in waterfall under water stock video











– Vooraf masseer je je hoofdhuid
– Borstel het door met een borstel van echt haar
– Onder de douche gaan, daar nogmaals je hoofdhuis masseren met warm water
– Uitspoelen met koud water
– Je haar dan droogmaken met een oud t-shirt ( zachter en beter voor je haar)
– Aan de lucht je haar laten drogen en dan uitkammen

Nu ik de 2de methode goed gewoon ben ga ik overschakelen naar de only water methode. Ik hou jullie op de hoogte van de veranderingen en de struggles .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten